Een mistieke jaarwisseling
De taalpuristen onder u zullen met gefronste wenkbrauwen naar mijn titel kijken.
Voor ons was de jaarwisseling inderdaad eerder mistig dan mystiek.
Wel een jaarwisseling om te onthouden.
De mist ontnam ons op oudejaarsavond grotendeels het zicht op een vuurwerkshow waarbij we in Nederland voor meer dan zeven en zeventig ( ik vind het getal in letters altijd indrukwekkender) miljoen euro de lucht in schoten.
Om dat even te vergelijken met twee andere getallen. In ons land woonden op 2 januari j.l. 17 miljoen 417 duizend en 370 inwoners! Dus wanneer u beide getallen op elkaar deelt dan hebben we per persoon iets meer dan 4 euri aan knal- en siervuurwerk gebruikt.
Nu doen wij als tweepersoon gezin niet mee aan dat gedoe en ik ga er van uit dat ouders zo verstandig zijn om kinderen beneden de 4 jaar geen rotjes aan te laten steken.
Zelfs niet met een gratis bijgeleverde vuurwerkbril.
Ik heb ook een donkerbruin vermoeden dat de meesten van u, als lezers, zich niet hebben bezondigd aan deze vorm van milieuvervuiling.
Kortom, per afstekende persoon zal het bedrag veel hoger liggen.
En waarom doen ze dat…?
Omdat we volgens het S.C.P. steeds onkerkelijker worden?
Ja, we gaan minder naar de kerk!
Toch maken we met zijn allen (de uitzonderingen heb ik al genoemd) wel mooi de boze geesten aan het schrikken!
Dat zal ze leren!
Als dat geen mystiek is?
Bart Dertien

Activiteiten - Evenementen - Vergaderingen