JUBILEUMVIERING 8 MAART 2020
Het is 4 maart precies 50 jaar geleden dat ons kerkgebouw, de Menorah, officieel geopend werd.
Om samen terug te kijken op 50 jaar geschiedenis van de gemeente met en in de Menorah wordt ter gelegenheid van dit heuglijke feit voor de leden van onze wijkgemeente Drachten-Oost op zondag 8 maart een gezellig samenzijn georganiseerd.
We beginnen met een feestelijke kerkdienst. Daarna is er koffie met iets lekkers, we gaan samen eten, een (gedeelte van) de film van het jubileum van ds. Anne Henk Boschma wordt vertoond en als klap op de vuurpijl is er een prachtige voorstelling van verhalenverteller Kees Posthumus: ‘Dwars door de bijbel’.
“Tientallen bekende en onbekende verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament zijn door Kees Posthumus samengebracht in een wervelend reisverhaal. Alle liefdes uit de Bijbel, de verloren zoon heen en terug, profeten met hun ongemakkelijke boodschap, Jona in een liedje; in ruim een uur is men weer helemaal up-to-date met de Bijbel.” De voorstelling komt uit in het kader van het jaarthema van de PKN: ‘Een goed verhaal’. Verhalen van toen en daar worden verhalen voor mensen van hier en nu. En dat thema past goed bij de gedachte aan al die honderden goede verhalen uit de bijbel die in die 50 jaar in de Menorah al verteld zijn!
Er zal deze dag een kleine tentoonstelling en een beamerpresentatie te zien zijn van de geschiedenis van de Menorah.
LET OP! Diegene die er bezwaar tegen heeft dat hij of zij voorkomt op beeldmateriaal dat die dag vertoond zal worden in de beamerpresentatie en op de tentoonstelling, kan dit tijdig kan aangeven via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Programma
10.00 uur : Feestelijke kerkdienst met medewerking van de Zanggroep Menorah, Voorganger ds. Anne Henk Boschma
11.15 uur : Koffie met gebak
12.00 uur : Gezamenlijke lunch
12.45/13.00 uur : Vertoning film van het 30-jarig jubileum van ds. Anne Henk Boschma
13.45 uur : Hapje en drankje
± 14.30 uur : Voorstelling ‘Dwars door de bijbel’ door verhalenverteller Kees Posthumus
± 15.30 uur : Afsluiting van de dag

Opgeven
Gemeenteleden van Drachten-Oost: vergeet u niet u aan te melden als u van plan bent na de koffie te blijven voor de lunch, de film en de voorstelling? Dat kan door het antwoordstrookje onder aan de uitnodiging in de daarvoor bestemde melkbus in de Menorah te deponeren, via E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Met een hartelijke groet,
namens de werkgroep Jubileum Menorah (Jaap Bruintjes, Jan Bult, Henny van Duinen en Dinie van der Leij),
Coby de VriesGa naar boven