Advent en Kerst in de kindernevendienst
Kerst is het feest van het licht. De vraag die tijdens de adventszondagen in de kindernevendienst naar voren komt is: Wat doen wij met dat licht? Hebben we er oog voor en delen we het met andere mensen? We lezen uit het Bijbelboek Micha en horen wat hij tegen zijn tijdgenoten heeft gezegd. Micha vertelde ook dat in Bethlehem iemand geboren zou worden die voor mensen zou zorgen zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Met Kerst staan we daar natuurlijk uitgebreid bij stil! Wat we precies allemaal gaan doen verklappen we nog niet. De eerste 2 diensten gemist, geen probleem! Je bent van harte welkom in de Menorah op 15 december, 22 december in de Zuiderkerk en 25 december, Kerst, in de Menorah.
Tot ziens,
De kindernevendienstleiding

Hallo jongens en meisjes
Nog maar 5 weken en dan is het al zover; herfstvakantie!
En jullie weten vast wel wat dat betekent: de VakantieBijbelWeek !!
Dit jaar is de VakantieBijbelWeek op 22, 23 en 24 oktober, van 10.00 – 12.00 uur.
Schrijf het in jullie agenda en dan zien we jullie dan graag in De Arke.
Inschrijven kan al vanaf 9.40 uur.

Het thema dit jaar is “SchatRijk!”. Door de schatten die je van God krijgt, word je pas echt rijk!
We gaan samen zingen en we luisteren naar verhalen uit de Bijbel, we genieten van toneelspel en we maken samen leuke knutselwerkjes, waardoor we jou laten zien dat Jezus leeft en voor je wil zorgen.
Gaan jullie ook mee op zoek naar de schatten??
Op donderdag 24 oktober is er een speciale feestavond van 19.00 tot 20.00 uur, waar ook alle ouders, verzorgers, ooms, tantes, opa’s, oma’s, pakes, beppes en andere belangstellenden mogen komen.
Voor meer informatie:
Inge Maas
T: (06) 131 729 09

 

All4One Programma 2019
Op de volgende data hebben wij weer een tieneractiviteit in petto voor de jongeren die op het voortgezet onderwijs zitten. Het is sowieso op de EERSTE Zondag van iedere maand behalve augustus. Die slaan we over. Dus 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december hebben we dit jaar een activiteit. Berichten waar die zijn volgen per keer via de app. Wil jij graag in onze APP-lijst? Geef het even aan op onderstaand telefoonnummer.
Oant sjen, van de tienerleiding, T: (06) 294 121 01

Jeugdwerkersavond
Wat kan een avond toch snel voorbijgaan. De 31ste januari konden alle jeugdwerkers van Drachten van de PKN met elkaar kennis maken en met de predikanten. Sommigen zitten al jaren in het jeugdwerk, anderen wat korter. De leiding van die avond lag in handen van Corine Zonnenberg, trainer van Youth for Christ. Zij had een mooi programma voor ons samengesteld, waarin we ook creatief aan de slag konden en omdat we steeds in wisselende groepjes zaten hadden we mooi de tijd om met elkaar kennis te maken. Wat heel duidelijk naar voren kwam is dat het heel belangrijk is om de jeugd bij naam te kennen en dat je bereid moet zijn om (veel) tijd te investeren. Ook elkaar bij naam kennen is niet onbelangrijk. Mooi om te zien dat er zoveel enthousiaste gemeenteleden zijn die zich willen inzetten voor de jeugd! Bedankt allemaal.
Namens de Centrale Jeugdraad Drachten (CJD),
Arjan Boven, Annie de Jong, Kerst Ruiter, Dorine Sloot en Paul Veenstra

All4One-tienerdienst over Pesten
Beste tieners,
Aankomende Zondag is het de eerste Zondag van de maand. Dat betekent dat we weer een bijeenkomst voor jullie hebben georganiseerd. Deze keer is het in de Arke. Wanneer jij op het voortgezet onderwijs zit ben je van harte welkom! We beginnen om 10.30 en het thema is ‘Pesten’. Na het ontbijt, dat je zelf mee mag nemen, gaan we in 2 groepen uiteen. De ene groep volgt een Bijbelstudie en de andere doet een spel. Je mag zelf kiezen waar je aansluit.
Tot dan!
All4One

Beste tieners en ouders van deze beste tieners,
Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen beginnen we 2019 met het organiseren van Drachten breed tienerdiensten. (All4one) Elke eerste zondag van de maand. Op 06 01 2019 trappen we af in de Menorah. Om half elf beginnen we. Neem je ontbijt mee! Graag ontmoeten we elke jongere tussen de 12 en 18 jaar!
Met een hartelijke groet namens de jongerenwerkers Drachten Noord, Oost, Zuid en West.

Jeugdouderling
Zoekt u contact met de jeugdouderling mail dan naar E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Ga naar boven