Zondag 23 februari 2020

 

MenorAviertje

Pastorale brief voor Drachten-Oost

 

 Ochtenddienst: 10.30 uur

 Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar!

 

Naam van de zondag 

 Quinquagesima, Dit is Latijn voor: 50e. Het is -  afgerond – de 50e dag voor PASEN

Kleur van de zondag   Groen: kleur van hoop, groei, leven en toekomst.
Aanvangstijd   10:30
Voorganger   Ds. H. de jong
Ouderling van dienst   dhr. -
Organist/pianist   dhr. H. Dorsman
Kinderoppas   mevr. J. Willemsma
 Koster   fam. Bult
1e collecte   Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers
2e collecte   Pastoraat
Deurcollecte   Eigen Jeugdwerk

DE BLOEMEN UIT DE (ZUIDER)KERK GAAN ALS GROET VAN DE GEMEENTE NAAR:
De heer H. de Jong en familie J. Rosema

AANDACHT VOOR ELKAAR

Begin deze week moest de heer J. v.d. Wagen acuut worden opgenomen in Nij Smellinghe. Hij heeft een herseninfarct gehad en is ernstig ziek; de zorg is zeer groot. Hij is nu in Hospice Smelnehaven te Drachten. Wij willen hem, zijn vrouw en gezin veel kracht en sterkte toewensen in deze zorgelijke en moeilijke tijd.
De heer J. Feenstra is deze week vanuit Neibertilla (kamer 21) naar huis gegaan. Veel sterkte gewenst.
De heer H. de Jong verblijft voor revalidatie in Neibertilla (kamer 16). Henk, veel sterkte gewenst.
Mevrouw B. Paulusma-Halma verblijft in de Marrewyk (kamer 30) voor revalidatie.
De heer K. Steegstra verblijft eveneens in de Marrewyk (kamer 27) voor revalidatie.
De heer R. Tel is al enige tijd in Nij Smellinghe (kamer 108) en het ziet er naar uit dat hij ook nog een poos moet blijven. Reinier en Mary veel kracht en sterkte toegewenst bij alle onzekerheid.
Wij denken ook aan hen die wij hier niet met name noemen, maar die ook zorg, behandelingen en/of onderzoeken ondergaan. Mogen zij betrokkenheid en medeleven van mensen ondervinden, en mag God hen in dit alles dragen.
Een hartelijke groet voor u allen,
Ds. Anne Henk Boschma

25++ groep
Door de storm kon de vorige bijeenkomst niet doorgaan. Wij hebben een nieuwe bijeenkomst gepland op zondag 23 februari om 19.30 uur in de Menorah. Graag tot ziens!

AAN DE GEMEENTELEDEN VAN DE HOEKSTEEN EN DE MENORAH
Op dinsdag 3 maart a.s. is de eerstvolgende ontmoetingsmiddag voor gemeenteleden van de Hoeksteen en de Menorah.
Deze middag vindt plaats van 14.00- 16.30 uur in de Hoeksteen.
Wij hebben voor deze middag een bijzonder thema! De heer J. Kooistra, schilder/kunstenaar uit Dokkum, laat ons een serie van negen schilderijen zien over het leven van Jezus met als thema ‘
“IN VERWONDERING”
De schilderijen krijgen deze middag ook letterlijk een plek in de Hoeksteen, zodat u naast het verhaal van de heer Kooistra, deze ook persoonlijk kunt bekijken. Akke Oppewal heeft de leiding van deze middag en zal de liederen die we gaan zingen, aanpassen aan het thema van de heer Kooistra. Wij hopen u op 3 maart a.s. in de Hoeksteen te ontmoeten en met elkaar een fijne en inspirerende middag te beleven.
Hebt u deze middag vervoer nodig, dan kunt u contact opnemen met: Ineke Hoving of Trienke Bijland

Gevraagd: vrijwilligers voor de bazaar voor woensdag 11 maart
Hebt u nog een paar uurtjes vrij op woensdag 11 maart, dan bent u ’s ochtends en / of ’s middags van harte welkom in de Menorah om te helpen.

JUBILEUM 8 MAART 2020
Beste gemeenteleden van Drachten-Oost,
Het is 4 maart a.s. alweer 50 jaar geleden dat de Menorah officieel geopend werd. Om samen terug te kijken op 50 jaar geschiedenis van de gemeente met en in de Menorah wordt op zondag 8 maart een gezellig samenzijn georganiseerd voor de leden van onze wijkgemeente Drachten-Oost.

We beginnen met een feestelijke kerkdienst. Daarna is er koffie met iets lekkers, we gaan samen eten, een (gedeelte van) de film van het jubileum van ds. Anne Henk Boschma wordt vertoond en daarna is er een prachtige voorstelling van verhalenverteller Kees Posthumus:
‘Dwars door de bijbel’.
De voorstelling komt uit in het kader van het jaarthema van de PKN: ‘Een goed verhaal’. Verhalen van toen en daar worden verhalen voor mensen van hier en nu. En dat thema past goed bij de gedachte aan al die honderden goede verhalen uit de bijbel die in die 50 jaar in de Menorah al verteld zijn!
Er zal ook een kleine tentoonstelling en een beamerpresentatie te zien zijn van de geschiedenis en de mensen van de Menorah.
LET OP! Diegene die er bezwaar tegen heeft dat hij of zij voorkomt op beeldmateriaal dat die dag getoond zal worden in de beamerpresentatie en op de tentoonstelling, kan dit aangeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vergeet u niet u aan te melden als u van plan bent na de koffie te blijven voor de lunch, de film en de voorstelling? Dat kan tot 1 maart door het antwoordstrookje onder aan de uitnodiging in de melkbus in de Menorah te deponeren, via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Met een hartelijke groet, namens de werkgroep (Jaap Bruintjes, Jan Bult, Henny van Duinen en Dinie van der Leij),
Coby de Vries

SAMENZIJN IN DE MENORAH-INN
Mocht u zich eenzaam voelen en heb u behoefte aan wat aanspraak en wilt u uw verhaal even kwijt dat kan in de Menorah-Inn, die we één maal per maand organiseren, behalve in de zomermaanden. De deuren van de Menorah daarom op vandaag van 14:30 tot 17:30 uur weer voor u open en dan heten we u allen van harte welkom. Er is koffie en thee, u kunt hier gewoon met elkaar een praatje maken en een spelletje gaan doen en zo maken we er met elkaar een gezellige middag van. U wordt welkom geheten door Dinie en Jan van der Leij. U kunt ook gerust buren, kennissen of familieleden meenemen die ook wel eens een kijkje willen nemen en de sfeer willen proeven. Het is ook een mooi rustpunt na een leuke wandeling in de wijk of na een ritje met de auto. De middag wordt traditioneel afgesloten met een gezamenlijke maaltijd met soep en broodjes. Mocht vervoer een belemmering voor u zijn om te komen, neem dan even contact op met: Jan van der Leij.
De volgende Menorah-Inn is gepland op zondag 29 maart 2020.
Een hartelijke groet van de Pastorale en Diaconale Raden van Zuid en Oost.

FILMS DIE ER TOE DOEN: The Good Lie (2014)
Een aantal vluchtelingen uit Soedan probeert te ontkomen naar Ethiopië. Ze vluchten voor het geweld van de burgeroorlog tussen Noord- en Zuid-Soedan. Na allerlei omzwervingen komen ze terecht in een vluchtelingenkamp in Kenia waar duizenden wezen verblijven en ze vele jaren door moeten brengen. Op een dag komen drie broers en een zus op een lijst te staan waarmee ze naar Amerika kunnen reizen voor een nieuw bestaan. In Kansas City krijgen ze huisvesting en een maatschappelijk werkster Carrie Davis (Reese Witherspoon) toegewezen die de broers zal helpen met het vinden van werk. Cultuurverschillen en sterke familiebanden maken het de broers Mamere, Jeremiah en Paul niet makkelijk om hun draai te vinden in hun nieuwe leven in Amerika.
Aanvang 19.30 uur. Kosten € 4,-, inclusief koffie/thee.
Donderdag 27 februari, Menorah.
De commissie:
Pitty Meijer, Jan Jurjens en Ate Klomp

CITAAT VAN DEZE WEEK: Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen.

Ga naar boven